AKTUELLT 2019

Gällande Trädgård
 

Nyhet 2019!

ZOE

Zoe är en ny tidig och spännande sort med både rödaktigt skal och köttfärg. Den rödaktiga köttfärgen behålls efter tillagning. Rundovala knölar. Närbesläktad med den mycket populära gourmetpotatissorten Cherie och blåköttiga gamla svenska sorten Blå Kongo.

Den kommer att finnas i 1 kg:s förpackning.

GAIANE  (uttal; Ga´jan)

Gaiane är en ny blåköttig tidig potatissort. Vid tillagning behåller potatisen sin karaktäristiska blåa köttfärg. Även Gaiane är närbesläktad med Blå Kongo. Rundovala knölar.

De blåaktiga och röda potatissorterna anses innehålla mycket antioxidanter.

Varför inte göra lite roliga potatischips eller potatisklyftor med lite blandade färger! Enkelt, nyttigt och färgglatt!

* * * *

Även 2019 kommer Binje, King Edward, Maestro och Marine att finnas i 1 kg:

 "Årets potatis för fritidsodlare 2019"

Den danska sorten Venezia blev det. Sorten är en tidig och fast sort som går utmärkt att lagra in. Venezia har gult skal och gul köttfärg med rundovala knölar. Motståndskraftig mot bladmögel och nematoder.

Tyvärr är Venezia redan slutsåld, då det ej gått att få tag i så mycket i år som håller tillräckligt bra kvalité för sättpotatis.

* * * * *

Årets Potatis för Fritidsodlare 2018 MARIA


”Maria är en riktigt klassisk färskpotatis med svenskt ursprung. Sorten ger tacksamt hög avkastning tidigt på säsongen och lyser upp trädgårdslandet med vackra vita blommor. Med sin typiska färskpotatissmak och fasta konsistensen uppskattas i potatissorten i sommarköket. En lättodlad färskpotatis som smakar sommar vilket gör Maria till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Potatis för Fritidsodlare 2018”

Maria är en färskpotatis som ger många rundovala knölar. Skalet och köttfärgen är ljusgul. Sorten har relativt god resistens mot de viktigaste sjukdomarna. Maria är också immun mot potatiskräfta och passar alltså utmärkt för fritidsodling över hela Sverige.
Maria är framtagen i Sverige år 1971.

 


* * *

Ekologiskt odlade sorter

Charlotte - tidig, gul sort           

 

Yona - sen, rödskalig sort  

Dessa kommer att finnas både i Eko-kitet och i 1 kilos förpackningar.

******************************

Gällande Yrkesodling

Storsäck och 25 kilos

 

Bordeaux

En medeltidig, rödskalig sort som är fast med ljusgul köttfärg. Knölarna är rundovala. Högavkastande. Bra motståndskraftighet mot sjukdomar. Blomfärg ljust lila-violett.

Connect

Connect går från klarhet till klarhet som det självklara valet i den ekologiska odlingen!

Noya