Presentation

I dagsläget utgör utsädespotatisen ca 80 % av företagets omsättning och man har kunder från Skåne i söder och upptill Norrland. Förutom matpotatis och utsädespotatis har även företaget självhuggning av julgranar till advent och jul.

Företaget har idag 8 åretruntanställda och drivs av syskonen Lars Petersson och Annelie Andersson. Förutom försäljning till butiken åker man på mässor, demonstrerar potatis genom att bjuda på olika potatisrecept m m. På gården finns det även en försöksodling, där man provar ut kommande potatissorter.

Historik

Stubbetorp Potatis bildades 1961. I början körde man försäljning av potatis med dörrknackning. Då hade man tre anställda som dörrknackare. Detta höll man på med fram till 1968. Därefter började man med torghandel bestämda veckodagar och man höll till bland annat i Örebro, Norrköping, Västervik och Valdemarsvik. Den första lastbilen i Stubbetorp införskaffades då.

I mitten av 70-talet minskade torghandeln radikalt, då de större varuhusen började att etablera sig. Den dåvarande ägaren, K-G Petterson, tog 1976 kontakt med varuhusen och frågade om han fick leverera matpotatis till varuhusen. Det fick han och sedan dess har Stubbetorp levererat matpotatis till flera matbutiker i sydöstra Sverige. Samtidigt började man att saluföra utsädespotatis d v s potatis som andra bönder, småodlare, trädgårdsodlare etc. sätter för att få potatis.

Idag drivs företaget av andra generationen, syskonen Lars Petersson och Annelie Andersson.