Sparrispotatis

 

Ursprungsland: Danmark

Tidighet: sen
Planta: medelhög, relativt god täckning
Blommor: normalt antal, Blåvioletta
Knölform: långoval, mycket grunda ögon, mindre likformade knölar
Skalfärg: gul
Köttfärg: gul
Avkastningspotential: relativt låg
Kokegenskaper: fast, ringa benägenhet till missfärgning, torrsubstans låg

Bladmögelresistens: bladmögel - mottaglig - känslig, brunröta- mottaglig - känslig
Virus: Yn - ganska mottaglig
Nematod: mottaglig
Potatiskräfta: mottaglig
Vanlig skorv: Särskilt känslig för pulverskorv
Torktålighet: relativt god motståndskraft
Jordtyp: lämpad för sand/lättlera
Lagringsvila: god lagringsduglighet

Allmänt: Asperges är den sort som vanligen saluförs under namnet ”sparrispotatis” i Sverige. Anses vara en delikatess och serveras vanligen kokt och smörsvängd. Asperges och den franska sorten Ratte anses vara genetiskt samma sort.

 


Produktkort